ÜYE GİRİŞİ
Üyelerimize özel indirim ve ayrıcalıklardan yararlanmak için giriş yap!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye olarak ayrıcalık ve fırsatlardan yararlanma hakkına sahip olabilirsin!
Sosyal Hesaplarla Üye Olabilirsin.

sava lastik fiyatlarıSava Lastik Fiyatları

Sava lastik markası ülkemizde satılanlardan bir tanesidir. Tarihsel olarak ilk olarak 1920 yılında lastik üretmeye başlayan firma bu ismi 1998 yılında almıştır. Kauçuk kullanılarak üretilen lastikleri ile yollara çıkan tüm araçlara farklı ebatlarda lastik kullanma imkanı sunan şirket Goodyear tarafından alınarak, onun çatısı altında çalışmaya başlamıştır. Firmanın merkezi Slovenya’da yer alıyor. Kranj şehrinde üretim yapan fabrikanın yanı sıra dünyanın farklı noktalarında da üretim yapılmaktadır. Ülkemizde yer alan Goodyear fabrikası da üretimin yapıldığı alanlardan birisidir. 1400’ün üzerinde çalışanı bulunan firma Polonya, Fransa ve Almanya’da üretimine devam ediyor. Genel olarak Avrupanın güneyinde etkili olan firmalar arasında yer almaktadır. Rekabetini bu şekilde sürdürmektedir.

Sava Kalitesi

Sava firması yüzyıla yakın tecrübesi ve Goodyear’ın sağladığı destek ile son yıllarda giderek daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Arkasında ki dev lastik üretici elinde ki tüm teknik bilgiyi bu üretim hattıyla paylaşarak ortaya kullanıcıların memnun kalacağı kaliteli lastiklerin üretilmesine yardımcı oluyor. Özellikle kaliteli çalışmaların artmasında kullanılan en son gelişmiş ekipmanlar ve işçilik, malzeme ve tasarım kalitesinin artması ile ortaya doğru lastikleri çıkarabiliyor. Bu konuda ideal bir noktada olarak görülseler de sürekli olarak kendilerini geliştirmeye devam ederek ülkemizde doğru şekilde satış yapmaya devam ediyorlar. Bu özelliklerini yaz, kış ve dört mevsimlik lastiklerin tamamında kullanarak ortaya performans veren lastikleri çıkarıyorlar.

Sava Lastik Özellikleri

Fiyat-kalite konusunda en yüksek verimi alabileceğiniz lastik markaları arasında yer alıyor. Islak yollarda tutunması arttıran dizaynlarının yanı sıra frenleme mesafesini de kısıtlamayı başarıyorlar. Araçların özellikle ülkemizde yakıt konusunda ki performanslarını düşürmeyi de sağlamaları onlar açısından önemli bir artı olarak görülebilir. Ayrıca yüksek kilometreye kadar performanslarında önemli ölçüde bir düşüş olmaması ve kuru zeminlerde yüksek hızlarsa yol tutuşu sağlaması artıları arasında yer alıyor. Kış lastiklerinde yani 7 derece sıcaklığın altında ki havalarda fren mesafesinin çok kısa tutması ve ıslak yol üzerinde temasın mükemmel bir oranda varlığını sürdürmesi en önemli artıları arasında yer alıyor. Bu anlamda şuan piyasada ki ideal lastiklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Sava Lastik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Araçların hareket etmesinde ve ani gerçekleşen frenlerde durmasını yarayan araç parçalarının başında lastikler gelmektedir. Formula 1, WRC ve araba yarışları lastik firmalarının çalışmalarını sürekli bir üst seviyeye çıkardığı ve daha kaliteli üretimi yapmaya çalıştıkları alanlardır. Kış lastikleri, yaz lastikleri, performans lastikleri ve dört mevsim olmak üzere çok sayıda farklı lastik vardır. Otomobiller için jantların ebadına göre değişen lastik çeşitleri çok sayıda mevcuttur.

Yaz Lastiği ile Kış Lastiği Arasında ki Farklar

Yaz lastiği ve kış lastiği isimlerinde olduğu gibi belirli mevsimlerde kullanılması gereken lastik türlerdir. Özel olarak üretildikleri için 7 derece sıcaklık üzerinde yaz lastiği, bu derecenin altında ise kış lastiği kullanılması tavsiye edilir.

Güneşli havalarsa yaz lastiği kullanmanın avantajı hem daha az yakıt tüketimi sağlaması hem de daha kısa bir fren mesafesi sağlaması nedeniyle söylenebilir. Özellikle sıcaklığın yüksek olduğu günlerde kış lastiklerine nazaran yüzde 40 oranında bir duruş mesafesi avantajı vardır. Kış lastiği ile 100 metrede durulan bir havada, yaz lastiği ile 60 metrede durulabilmektedir.

Yaz lastikleri 7 derecenin altında ki hava sıcaklıklarında özelliğini kaybedecek şekilde üretilmektedir. Yola tutunması düşecektir. Don ve kar üzerinde daha kolay kaymalara neden olacaktır. Ancak kış lastiği asfalt üzerinde oluşacak olan kar ve buz tabakası üzerinde daha yüksek bir yol tutuşu sağlamaktadır. Bu lastikleri kullanmak kış aylarında hem can hem de mal güvenliğiniz açısından önemlidir. Hem kış hem de yaz lastiği için belirli diş kalınlığının altına düşmüşse kullanmamak gerekiyor. 1.6 mm ideal kalınlık olarak belirlenmiştir.

Kış Lastiği Hangi Araçlar İçin Zorunludur? Cezası Ne Kadardır?

Kış lastiği yasalar gereğince sadece ticari yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için zorunlu hale getirilmiştir. Ancak bizim tavsiyemiz 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında 4 ay zorunlu olan bu lastik kullanımının tüm araçlar için yapılması gerektiği yönünde olacaktır. Artan cezalar ile birlikte zorunlu lastik değişimini yaptırmayan şoförlere 885 TL idari para cezası kesilecektir.

Lastik Üzerinde ki Rakamlar Neyi İfade Eder?

Herkes mutlaka araba lastikleri üzerinde bir takım rakamların olduğunu görmüştür. Ancak çok az insan bunların ne ifade ettiği bilir. Bir örnek ile bu konuda bilgi vermeye çalışalım.

Örneğin aracınızın üzerinde 205/75 R 16 82 T yazan bir bölüm var. 205 yazan kısım lastiğin taban genişliğini ifade edecektir. 75 yazan kısım ise lastiğin taban genişliğine oranını ifade eder. R yazarsa lastiğiniz telli demektir. 16 yazan kısım jantınızın ebadını, 82 T yazan bölüm ise o lastiğin kaldırabileceği ağırlığı ifade etmektedir. Yük endeksi 90 olan bir lastik 600 kg ağırlık kaldırabilir.

Sava Dört Mevsim ile Sava Kış Lastiği Arasında ki Fark

Günümüzde birçok sürücü araçlarında dört mevsim lastik kullanmaktadır. Bu tip lastikler hem kuru hem de ıslak zeminde performans sağlamaktadır. Kış lastikleri kadar olmasa da diş derinlikleri çok yüksektir. Ayrıca lastiğin ömrünü uzatmaktadır. Hafif kış şartlarında kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Ancak kışın ağır geçtiği yerlerde performans beklenmemelidir. Hem kış hem de yaz aylarında belirli bir ölçüde kullanılabilir.

Kış Lastiği Geçişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış lastiği diş olarak yaz ve dört mevsim lastiği oranlar büyük bir farka sahiptir. Soğuk havalarda kullandıkça ısınma nedeniyle katılaşmak yerine daha fazla genleşerek daha iyi bir yol tutuşu sağlamaktadır. Diş derinliği de bu iki lastik tipine göre daha derine inmektedir. Kılcal çizgilerden bunu rahatlıkla fark edebilirsiniz. Yaz lastiği kışın kullanılamaz ancak kış lastiği yazın kullanılabilir. Ancak bu şekilde araçtan gerekli performans alınamaz, ayrıca yüksek yakıt tüketimi gerçekleştir. Önden çekişli ya da arkadan itişli bir araca sahipseniz sadece o bölgede ki iki lastiği değiştirmek yeterli olmaz. Dört lastiği de değiştirmelisiniz. Tekrar kullanana kadar ideal bir sıcak ortam saklanmalı. Özel poşeti varsa oraya yerleştirilmeli ve yan olacak şekilde himaye edilmelidir.

Lastikler Nasıl Saklanmalıdır?

Yaz lastiklerinizi ya da kış sezonu bittikten sonra kış lastiklerinizi saklamaya dikkat etmelisiniz. Lastiğin özelliğini kaybetmemesi için arabanın altından çıkarıldıktan sonra bol sabunla yıkamalı ve hızlı bir şekilde tazyikli suyla yıkamalısınız. Lastiği kuru bez yardımı ile kurulamalı ve iyice kuruduğundan emin olduktan sonra kendi özel poşetine koymalısınız. Son olarak ideal bir sıcaklıkta yan olarak koyarak saklamalısınız. Eğer imkanınız varsa jant ile saklamak daha doğru olacaktır. Ancak günümüzde genelde birçok sürücünün ikinci bir jant seti olmadığı için bu durum pek mümkün olmuyor.

 

FİLTRELE
SIRALA
Toplam 50 ürün
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.